lördag 18 juli 2009

nya virknålar och loppisfynd

Jag älskar att gå på loppis och nu har jag fyndat på två olika loppmarknader (i Järvsö och på Frösön). För 95 kr fick jag allt detta: Virk- och stickbok 5 kr (från 1974), Virknålar 5 kr st (nr 6, nr 5, nr 4,5, nr 3,5, nr 3,5 + läcker plast-virknål som kanske är strl 4), Strumpstickor 10 kr (nr 4), Stickor 10 kr/par (nr 3, nr 4, nr 4,5, nr 5), Krokningsnål 5 kr (nr 5) och virknålsfodral 5 kr.

Egentligen är det ett pennfodral och se ut så här:

Virknålen i plast köpte jag bara för att den såg så cool ut, jag kan antagligen inte använda den eftersom jag virkar så hårt (virkade av min 2,5-virknål av stål för ett tag sedan...).
Jag hade inte med mig alla mina stickor och virknålar på semestern, så jag köpte lite olika storlekar på känn. Nu har jag skrivit in i mobilen vilka storlekar jag saknar, ifall jag kommer till en loppis snart igen...
Jag har letat efter virknålar med lite större handtag eftersom jag lätt får ont i händerna när jag virkar. Köpte ergonomiska virknålar och provade, men de var för korta för mig som virkar med "helhandsgrepp", jag fick ont på andra ställen istället. Av en "slump" åkte jag på semestern förbi Kilafors, och där finns ju Garntjänst! Var ju bara tvungen att gå in och kolla... Men när det nu fanns hur mycket garn och grejer som helst, så kom jag inte på en enda grej jag ville göra. Typiskt va?! Jag blev aningen stressad av att familjen satt i bilen och väntade på mig. Köpte iaf lite garn till en enkel sjal (bloggar den när den är färdig), en stickmätare och dessa två virknålar (29 kr/st). De känns riktigt bra med lite större grepp!
Jag har lite funderingar på att "baka in" stål-virknålarna i cernit-lera för att få fler virknålar med större grepp... Får se om jag orkar...
Annars har jag knappt hunnit handarbeta, det är stressigt med semester ;-)

2 kommentarer:

  1. Även jag har lyckats att virka av en virknål. Har även virkat sönder en av bambu. Seast när jag kpte ny så bad jag om en hållbar. De hade inte hört i den affären att någo virkat av en nål.

    SvaraRadera
  2. Hej. Att göra egna virkhållare kanske kan vara ett alternativ? Kolla här: www.tapestrycrochet.com

    SvaraRadera