lördag 1 januari 2011

Nytt år och lite "gammalt" pysslat


Gott Nytt År kära vänner!


Har stickat färdigt min kofta i muskat och faktiskt fäst alla trådar på samma dag (det händer verkligen inte ofta...). Jag har inte köpt några knappar ännu, och jag tror den har krympt lite under den långa stick-tiden (har absolut ingenting med all julmat att göra...
;-)), så den visar jag vid ett senare tillfälle...

I november pysslade jag ju med en del hemliga saker till min adventskalendervän Carin, tänkte att jag kunde visa dem så här i efterhand.En haklapp i vaxduk från Ikea, sydd efter eget mönster. Ett litet blockljus med servettdecoupage på. Man klipper helt enkelt ut ett motiv från en servett och "smälter" fast den i ljuset med hjälp av en sked som man doppar i hett vatten (och torkar av innan). Enkelt och mycket fint! Man måste bara kolla ljuset lite extra eftersom servetten kan ta eld (ta bort kanterna när ljuset brinner ner, så att de inte viker sig innåt).
Necessär i vaxad bomull från Åhléns, mönstret har jag hittat hos Poppylinda. Två virkade julgranskulor efter ett mönster hos Lysstreif. De blev så fina, jag önskar att jag kommit ihåg och hunnit göra fler, så att jag kunde haft dem själv i julgranen.


Ett nåltovat ullhjärta. Ett virkat bokmärke med pärlor, mönstret hittar du här. Ett halsband av nylonlina och pärlor, gjort med inspiration av ett halsband jag köpt för många år sedan.


En hemmagjord förtjockad virknål (fimolera från Panduro). En ängelberlock av pärlor.

1 kommentar: