söndag 23 september 2012

Vantar

På online stickcafé på Facebook kan man få otroligt mycket bra tips och idéer. Dessa vantar (Spring Roses in Vienna) såg jag flera som hade stickat och jag blev helt förälskad i rosorna. Jag brukar oftast hålla mig till gratismönster, men detta bara måste jag ha! 
Färgerna på bilderna stämmer inte alls överens med verkligheten, vantarna är bruna med blommor i orange. Det är alltså samma vantar på alla bilder i inlägget, fast färgerna ser helt olika ut... Det är heller inte så lätt att fota sin egen arm =)Jag tog garn som jag hade hemma (drops alpaca) och stickade ett första par. Det är nämligen tänkt att jag ska sticka flera par. Har tre kompisar som fyller jämt nästa år och jag funderade länge på vad jag skulle göra för hemgjord present. Sjal tänkte jag först, men om man har lite åldersnojja, så känns en stickad sjal som "grattis till tant-åldern". Sen såg jag de här vantarna och bestämde mig direkt för dem! Men det blir lite galet, två av dem som fyller år gör det i maj... Jag hoppas att de uppskattar hemstickade vantar trots att säsongen är helt fel... 
 Mönster: Spring Roses in Vienna
 Garn: Drops Alpaca, mellanbrun (403) och orange (2915)  
 Stickor: nr 3 
Jag är inte helt nöjd med resultatet. Jag har inte stickat tvåfärgat på länge och då blir det lite som det blir, det är svårt att dra trådarna jämnt. Vante nr två blev bättre än nr ett, men jag tror att nästa par kommer att bli ändå bättre :-D Minskningen vid fingertopparna blev inte snygg, kan definitivt göras bättre. Sen provade jag på en avmaskning jag inte gjort förut, nämligen denna: Kitchener stitch. Vid tummen behövde jag sy igen lite hål, vid upp-plockningen av maskorna, det blev alldeles för glest. Jag fick också påbörja avmaskingen för tummen tidigare än i mönstret, annars blev den för lång. 


Jag har påbörjat ett till par vantar med lite förändringar i mönstret. 

3 kommentarer:

 1. ja dessa är fina!
  stickar muddar i det mönstret nu....

  SvaraRadera
 2. Hemstickade vantar är välkommet oavsett säsong!
  Superfina!//Annika i OT-gruppen på FB

  SvaraRadera
 3. Så arbetade vantar, riktigt snygga och snart tid för att börja användas.

  SvaraRadera