måndag 25 juli 2016

När sötsuget slår till och månadens disktrasa - november

Jag försöker äta lite nyttigare (än tidigare). Det går så där nu på sommaren. Älskar ju glass till exempel... Men när sötsuget slår till så här på en måndag, när familjen är på semester och jag är hemma och jobbar och tycker lite synd om mig själv i värmen. Då lyxar jag till det med chokladbollar, eller, typ chokladbollar. Det är rawfoodbollar med dadlar, mandel, cashewnötter och kakao. Rätt gott faktiskt. Ganska mäktigt, så man vill inte ha så många. Receptet hittade jag på Itrims hemsida. Här jag jag gjort halv sats och det blev 16 st små bollar. Jag har hackat allt för hand, när jag försökte köra med mixerstaven så blev det en klump som fastnade i knivarna och jag trodde mixerstaven skulle gå sönder... Kanske fungerar bättre om man har en matberedare?!


Nu är jag äntligen på sluttampen på månadens disktrasor! Detta är den näst sista, november närmare bestämt. Mönstret heter Inga och är från Hildurs barnbarn, men är egentligen mönstret för december månads disktrasa. Men vad gör väl det, jag har ju inte följt de andra månaderna heller...

Vad olika färgen ser ut beroende på underlaget (antagligen också ljuset när jag fotade). Egentligen är färgen mörkare marin. 

Mönster: Inga från Hildurs barnbarn
Stickor: 3,5
Garn: Järbo Soft Cotton


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar