söndag 11 september 2016

Projektpåsar och ny stickning

Pia Kammeborn som driver videopodden Kammebornia podcast har gjort ett så fint sockmönster som heter Längtan till Gotland (eller Longing for Gotland). Jag gillar randigt och och jag gillar rosor, så detta mönster blev jag verkligen sugen på att sticka! Jag har ju säkert en hel del garn som skulle passa till mönstret hemma, men Moods of Color säljer så fina garnkit som jag inte kunde motstå... Och nu när jag har fått garnet så känns det så himla fint och lyxigt jämfört med de garner jag tidigare stickat sockor i. Nu kan jag för första gången förstå att man kan bara ha sockor på sig och inte måste ha strumpor under!!


Igår kväll fick jag för mig att jag också ville ha såna där fina projektpåsar till min stickning som jag ser att många andra stickare har. Så jag tog helt enkelt fram symaskinen och sydde två stycken. När jag höll på så tyckte jag att de var ganska små, men nu när jag stoppar i sockstickningen ovan i den ena och en möss-stickning i den andra, så inser jag att de faktiskt är lite stora... Men jag har sytt i tunna tyger, så de går att vika ihop och blir då rätt små ändå. Och vem vet, nästa projekt kanske är större och kräver mer utrymme för garn i projektpåsen! =)
Jag kikade lite på olika mönster när jag sydde, till exempel det HÄR och det HÄR. Tygerna har jag för länge sedan köpt på rea på panduro och på loppis, där jag även köpt dragkedjorna. Tyget jag använt till foder är gamla lakan, i den röda påsen är det ett blått lakanstyg, men det syns visst inte. Jag sydde ca 23 cm bred och 28 och 25 cm hög.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar