onsdag 23 november 2016

Tovade vantar

Jag har en kollega som ska gå i pension, jag funderade på om jag skulle sticka något till henne. Tänkte först ett par torgvantar eftersom hon är mycket ute och påtar i trädgården. Sen tänkte jag att det kanske är lite opassande i december.

Kom på att jag hade en härva "gammalt" loppisgarn som jag skulle kunna sticka och tova något med. Hittade de fina Marius tova votterna och föll direkt för dem! Jag hade dock ett problem, hade ingen annan färg i liknande garn som skulle gå att tova. Valde till slut viking eco-alpacka i ljus grå till det mörkt lila garnet. Det såg helt okej ut medan jag stickade. Det ena garnet hårt och strävt, det andra mjukt och luddigt... Man borde kanske ha dragit öronen åt sig här... Men det gjorde jag inte.

Stickade en liten egen tvist med det ljusa garnet i toppen på vanten, eftersom jag blev lite osäker på om garnet skulle räcka. Det räckte och blev över så klart. Vantarna såg ut att bli jättefina när jag stickat klart:


Sen skulle jag valka dem för hand tänkte jag, eftersom jag inte ville att de skulle krympa för mycket. Vatten och lite såpa i handfatet och så satte jag igång. Bytte vatten några gånger, gnuggade och kramade, men inget hände. Tålamodet tog slut så jag slängde in dem i tvättmaskinen på 40 grader med ett par jeans.

Ut kommer ett par vantar där det lila garnet har tovat sig perfekt! Och det ljusgrå garnet har tovat sig på tok för mycket... Jag har dragit och dragit och dragit för att över huvud taget få vantarna på händerna, alltså förbi det ljusgrå partiet. Jag har fått till dem någorlunda, jag får på mig dem utan större problem nu.Men hur kul blev dem??? Jag tror att de är varma och bra vantar, men snygga blev de ju inte direkt. Det ljusgrå var ju för luddigt, det har suddat till mönstret totalt... Jag vet inte om jag ska ge bort dessa. Tycker de ser lite misslyckade ut, inte "ge-bort-fina"...

Mönster: Marius tova votter
Garn: Klippan Tuna (stickade med dubbelt garn) och Viking Eco-alpacka
Stickor: 5

2 kommentarer:

  1. Vilken otur! Tycker att de är fina, synd att du inte är nöjd

    SvaraRadera
  2. Jag gav bort vantarna i alla fall. Mottagaren blev jätteglad och verkade uppskatta dem!

    SvaraRadera