torsdag 24 juni 2010

Dubbelstickning

Jag har varit på en tretimmars kurs i dubbelstickning. Väldigt roligt att lära sig något nytt, men otroligt svårt innan man förstod hur man skulle göra. Dubbelstickning är liksom att sticka en fram- och baksida i slätstickning samtidigt. Och det sitter ihop, det är inte som en påse man kan fylla utan det går inte att dela på lagren. Det blir dubbelt så tjockt som vanlig stickning, passar bra till tex grytlappar. Så här ser mitt allra första försök (ca 5x5 cm) ut på

Vänster bild är framsidan, höger bild baksidan:

(finn två fel... =))

När man väl kom på tekniken så är det inte alls svårt. Jag håller på att göra en ny i "vanlig" grytlappsstorlek.När den är klar ska jag försöka mig på ett annat mönster, men i samma färger, så att de matchar varandra lite i alla fall. Garnet fick vi på kursen och det heter Catania (från Schachenmayr), det är lite märkligt tycker jag, det är glansigt och fint, men det luddar sig.
Jag har lite funderingar på att göra en beskrivning på dubbelstickning. Jag har en känsla av att man lätt glömmer eftersom det är lite klurigt... Kommer kanske här på bloggen vid ett senare tillfälle.

4 kommentarer:

 1. Gladmidsommar!
  Ser svårt ut med dubbelstickning, men så praktiskt. Min mor stickade grytlappar med strumpstickor, det blev hål i mitten, men din variant är ju tät.

  SvaraRadera
 2. Det ser vi fram emot!!kan tänka mej att det är hemskt roligt när man väl behärskar tekniken!!=)

  SvaraRadera
 3. Åh vad häftigt! Jag som knappt klarar av vanlig slätstickning ;-).

  SvaraRadera