måndag 25 april 2011

Fodral till Nintendo DS

Storasyster har länge önskat sig ett Nintendo DS och ett Super Mario-spel. Hon har sparat varenda veckopeng under lång tid och vi lovade att betala en (stor) del av det. "Alla" kompisar har DS och Mario, så hon har ofta varit ledsen och velat ha ett, men jag och sambon tycker inte att man bara kan köpa en så dyr leksak (ca 1399kr för konsollen och 349 kr för spelet) bara för att man vill ha det och för att "alla" andra har det. För om man köper en så dyr grej en vanlig torsdag, vad köper man då på födelsedagar och i julklapp??? Nu resonerar tyvärr inte kompisarnas föräldrar som vi, så "alla" andra får "allt" när de vill ha det... Jobbigt läge ganska ofta... Särskilt eftersom Lillasyster också vill ha samma saker, dvs dubbelt så dyrt.

Hur som helst så gick barnen på påskäggs-skattjakt på landet i helgen. I sista äggen fanns varsit Nintendo DS, ljusblått till Storasyster och cerise-rosa till Lillasyster. Och lyckan var total!!! Vi har fått tidsbegränsa spelandet nu i helgen, annars hade vi inte sett röken av barnen. Storasyster erkände att hon hade lite ont i tummarna idag =)

Jag har givetvis också tagit tillfället i akt att hitta på nytt handarbete. Ett skyddsfodral till dyrbarheterna måste man givetvis ha =).

Nu i påskhelgen har jag stickat och repat upp massor med gånger, och fick till slut ihop detta stickade fodral. Jag googlade och hittade en bild i rutmönster och använde den som mönster, resten improviserade jag. Garnerna är restgarner, mest bomull, men också ullblandning. Det var krångligt som attan att sticka med så många färger, massor med trådar att fästa. Och det gick inte så bra när jag försökte dra trådarna på baksidan (man ser att det drar sig runt Mario). Till Lillasysters rosa DS har jag istället påbörjat ett virkat fodral.

3 kommentarer:

  1. Vad härligt! :D Heja Nintendo! Mkt fin Mario :)

    SvaraRadera
  2. Shit vad snyggt!! Efter min apfula dödskallemössa så har jag insett hur svårt det är att sticka motiv, så jag är sjukt imponerad.

    SvaraRadera