fredag 8 juli 2011

Bebisfilt med pippiränderDen 4/7 föddes en liten pojke. En av mina bästa vänner fick sitt tredje barn. Jag klurade länge på vad jag skulle hitta på för något att göra till den lille. Jag var sugen på att göra en filt, men skulle jag ha tillräcklig inspiration och ork? Jo, jag bestämde mig för en barnvagnsfilt när jag kom på att jag skulle använda tjockt bomullsgarn och ett enkelt pippirandigt mönster, så att det skulle gå lite fort... Nu blev det inte bomullsgarn, men ungefär likvärdigt (hoppas jag). Min garnbutik hade det på rea för 20 kr nystanet. Det fanns inga färger att välja på, men jag tycker att det blev rätt okej med gula och blå ränder på vit filt.
Garn: Idéna Bamboo, 70% bambu och 30% bomull (ca 8 nystan)
Stickor: 5,5 (för att den skulle bli lite luftig och jag stickar rätt hårt)
Mönster: Eget påhitt (efter inspiration från alla möjliga håll)
Mått: ca 60x80 cm (lagom till barnvagnen hoppas jag)


Jag hoppas att jag får träffa den lilla killen nu i veckan, för annars kommer filten bli liggande ända till i mitten av augusti, eftersom jag har semester och kommer att vara på landet största delen av tiden (handarbete och bloggande hoppas jag hinna med på landet också).


Trevlig sommar!

5 kommentarer:

 1. Den var jättefin! Den blev verkligen somrig och härlig, men funkar till hösten också. Färgkombon blev jättelyckad, tänk vad slumpen kan göra ibland!

  SvaraRadera
 2. Jättefin! Håller på att virka filt nu, men det får nog bli en stickad sen också.

  SvaraRadera
 3. Jätte fin filt! Bambu ska ju vara ett jätte skönt material, så det blir perfekt till en liten!

  SvaraRadera
 4. Den var verkligen fin!
  Jag har själv precis stickat en sjal med pippi ränder (finns bilder på min blog) men nu blev jag även väldigt sugen på att göra en filt.
  //jonna d

  SvaraRadera