fredag 22 juli 2011

Garn från Estland

Nu har jag varit i Estland några dagar. Jag kan ju så klart inte låta bli att titta på handarbetsgrejer (vilket resten av familjen är lite less på). I resebroschyrerna beskrivs att stickat och linne-grejer är billigt i Estland, och det var det verkligen. Men jag vill ju inte köpa färdigstickat, jag vill ju göra själv! Det fanns mycket ullgarn till bra priser, men jag såg inte så mycket andra kvaliteter. Jag köpte dessa 7 nystan (700g) ullgarn för 17 Euro (ca 150-160 kr). Jag har lite planer på en kofta till mig själv. Jag hoppas att det räcker...


Sen är jag ju svag för regnbågsfärgade garner. Jag vill inte ha något plagg själv med dessa färger, men jag älskar att sticka i dessa, att se hur färgerna växer fram i stickningen. Så nu tänkte jag tvinga på Lillasyster en tröja i detta garn. Hon såg väl inte överförtjust ut direkt när jag visade henne det. Hon tror att det kommer att stickas, vilket hon nog har rätt i. Vackert är det i alla fall, det är mer blått, lila och grönt i det än vad som syns på bilden. Det är nästan 300 g ren ull i härvan och det kostade 10, 50 Euro (ca 95 kr).


Jag hade lätt kunnat köpa mer garn, men jag kunde inte riktigt komma på vad jag skulle göra av garnet, så jag kunde inte bestämma mig för vad jag skulle köpa och hur mycket... Typiskt, när det var så billigt (och känns som bra kvalitet).

4 kommentarer:

 1. jag vet nästan aldrig i förväg vad jag ska göra av garnet ;) men har faktiskt funderat på att bestämma det i förväg nån gång och köpa exakt det garn jag behöver till just det projektet :)

  SvaraRadera
 2. Hej! Såg att du hade stickat med trikågarn tidigare och tänkte passa på och höra om du vet något bra ställe där de säljer sånt? gärna i Stockholmsområdet :)

  (SUPERFINA HANTVERK!!)

  SvaraRadera
 3. Åhh det regnbågsfärgade garnet är sjukt läckert! Synd att det skall vara lite "stickigt" då.. ;)

  Kraaaaam
  Sanna

  SvaraRadera
 4. Jag har en ide' om att starta en pyssel stafett och eftersom du är så full av kreativitet, undrar jag om du kanske skulle ha lust att vara med?
  Se detta inlägg för mer info:
  http://sniffarskonhet.blogspot.com/2011/08/pyssel-stafett.html
  //jonna d

  SvaraRadera