måndag 6 februari 2012

Vantar


När jag stickat färdigt mammas mössa hade jag ett garnnystan kvar. Jag tänkte jag kunde sticka ett par vantar av det, men jag hittade inget mönster jag kände mig nöjd med. Jag ville gärna sticka från fingrarna och ner för att kunna göra korta muddar om garnet inte skulle räcka, vilket jag var rädd för att det inte skulle göra. Jag fick alltså improvisera ihop ett par vantar utan mönster. Det blev ganska bra faktiskt, för att vara första gången jag stickar vantar på fri hand. OM jag skulle göra det igen, så skulle jag göra lite spetsigare upptill vid fingrarna och inte avmaska vid tummen, utan lägga över maskorna på en tråd istället. Man lär sig av sina misstag!

Garnet är Drops alpaca och jag använde stickor 3,5. Det gick åt 42 gram av garnet, alltså mindre än ett nystan. Jag som trodde det inte skulle räcka har nu fortfarande lite garn kvar (från två nystan)... Jag ska göra ett par små pulsvärmare av det tänkte jag.

2 kommentarer:

  1. Fina!!! Tycker det verkar vara så svårt att sticka vantar och blir väldans imponerad över att du gjort det utan mönster!! //Louise

    SvaraRadera