tisdag 6 mars 2012

Pysslat av barnen

Vi har haft sportlov och skulle hitta på en massa skoj tänkte vi, men blev sjuka så vi fick hitta på lite pyssel hemma istället.

För evigheter sedan, sett ur en åttaochetthalvt-årings perspektiv (ungefär i början av hösten skulle jag tro), påbörjade Storasyster att virka i trikåtrasor. Jag tänkte att det var bra med något tjockt, så att hon såg resultat snabbt eftersom hon inte har det bästa tålamodet alla gånger. Under arbetets gång har hon ändrat sig ett antal gånger beträffande vad det färdiga resultatet skulle bli. Men nu är den äntligen klar, skålen! Jättefin blev den!

Sen lärde vi oss att fingervirka! Det var roligt, Storasyster blev helt tokig och satt framför tv:n och virkade och virkade och virkade...


4-5 meter lång blev resultatet av Storasysters ivriga virkande. Vi använde garnet Raggi batik, tjockt och bra, för snabbt resultat även denna gång. Även lillasyster (snart sex år) fingervirkade, hon hade inte samma tålamod som Storasyster, men det gick mycket bra för henne med. Tyvärr var hennes nystan brun-rosa-vitt och började med brunt, så det hon åstadkom såg mest ut som en bajskorv enligt henne själv...

Vi har också pysslat med Fimolera. Det var jätteroligt tyckte både jag och barnen, vi höll på i flera timmar. Nedan kommer några av barnens alster på bild. Mina kommer en annan dag, när jag orkat lacka dem och sätta dit örhängen osv...


Lillasyster var superduktig, hon pillade och pillade och lyckades faktiskt göra nästan allt på bilden ovan helt själv, hon är trots allt inte ens sex år. Jag hjälpte bara till med tandkrämen som kommer ut ur tuben. Hon tittade hur jag gjorde och gjorde likadant. Min absoluta favorit är grodan, den är så himla söt!!!

Storasyster ville göra örhängen, men kom bara på två olika. Sen blev det lite av varje, monster som kanske blir mobilsmycke, tandborste mm.

Vi hade så himla mysigt när vi pysslade ihop! Jag skulle önska att man hade mer tid att göra det tillsammans. Särskilt roligt var det att Storasyster fick mersmak och ville ha något att göra framför tv:n, precis som jag alltid måste ha :-)

1 kommentar:

  1. Vad mycket fint ni gjort! Jag tycker aldrig att vi har tid att pyssla längre, det är så tråkigt. Corinne är sådär halvintresserad just nu, och Theodor är lite för liten - eller så är det jag som måste inse att han börjar hamna i pysselåldern :-)

    SvaraRadera