lördag 10 mars 2012

Ett ufo är klart! Mina första sockor!


Barnens farmor är en sockstickare av rang. Hon förser oss med sockor innan vi ens kommer på att vi kanske vuxit ur eller slitit ut våra gamla. Därför har jag inte stickat sockor en endaste gång, det har liksom aldrig behövts. Men så i augusti förra året vann jag ett fint sockgarn i en utlottning på bloggen Bland Tant Majas garnnystan. Garnet innehåller Aloe Vera, Jojoba-olja och vitamin E, så nu var jag ju bara tvungen att sticka ett par sockor till mig själv! Jag bestämde mig för att sticka från tån och upp för att kunna sticka upp hela garnnystanet, ett bra sätt att inte skaffa sig en massa restgarn tänkte jag. Mönstret jag använt är PricklyPearSocks, stickade med stickor 2,5, båda strumporna på en gång med magic loop. Annars hade det nog bara blivit en socka ;-)


När jag kommit en bit på foten så var det plötsligt en knut på garnet. Och efter knuten kom inte alls samma färg som det borde varit. Sånt är riktigt tråkigt. Jag drog ut garnet och funderade lite och insåg att jag faktiskt kunde fortsätta med rätt färg om jag tog bort lite garn. Jag känner mig väldigt nöjd med att jag gjorde det, för jag tycker sockorna är jättefina nu när de är lika. Det är bara översta varven på ena sockan som fick "fel" färg, där jag fick skarva med den tidigare bortklippta delen, men det gör inget.


Jag påbörjade dessa sockor i höstas, men tröttnade någonstans mitt på skaften. Nu bestämde jag mig för att sticka och virka lite på alla mina UFO:n innan jag får påbörja något nytt, så kanske någon av dem blir klar någon gång... Och vips är sockorna färdiga! De blev lite stora, jag hade kunnat kapa bort en cm på foten, men det var lite svårt att veta när man skulle börja på hälen... Jag kan nog inte ha dem i ett par skor, då blir det säkert knöligt. Men jag hasar runt i dem här hemma och de är jättemysiga!


Jag har också virkat på mina african flowers, som jag i min fantasi hade tänkt göra en filt av. 18 st var klara sedan tidigare, 22 till har jag virkat nu när påsen åker tillbaka i UFO-lådan igen... Det kommer ta lååååång tid innan det här blir någon filt...

Nu stickar jag lite på en UFO-halsduk. Gud vad den är tråkig, men den blir så himla fin. Några varv nu innan roligare påbörjas, så kanske den också blir klar om ett par år eller så ;-)

7 kommentarer:

 1. Åh, alla dessa ufo:n! Jag vet precis hur det är, säkert många andra också....
  Sockorna blev riktigt fina, jag måste se om det mönstret är något för mig.

  SvaraRadera
 2. Visst känner man sig lite stolt när man äntligen gjort klart ett ufo-projekt! Själv har jag ett par vantar liggandes där bara toppen på ena tummen återstår att sticka klart. Ändå bär det emot! Kanske för att det snart är vår...

  SvaraRadera
 3. Suck, ufon ja... håller med någon som skrev ovan att man känner sig så nöjd när man gjort klart ett sånt projekt, och det gör man verkligen! Försöker att inte skaffa mig för många sådanna men för tillfället känns det som om jag bra påbörjar nya saker hela tiden utan att slutföra dem.. drygt! Jättefina sockor!!! Tur att de inte slutade som ufon! /Louise

  SvaraRadera
 4. Vilka underbara sockor du gjort där. Garnet lät lite speciellt med vitaminer, men otroligt vackra färger och du fixade ju "knutproblemet" fiffigt. :-)

  SvaraRadera
 5. Precis samma färger som mina första stickade sockor! Jättefint! :D

  SvaraRadera
 6. Supersnygga! Att du gav dig på ett sådant mönster första gången du stickar sockor - modigt tufft gjort av dig!

  SvaraRadera
 7. De blev helt fantastiska! Så härliga färger. Det där med UFO:n är svårt. Jag försöker ta tag i dem, för det är ju rätt skönt varje gång ett ufo inte är ett ufo längre. Men det kan ju ta några år. Jag tänker att jag i alla fall inte ger upp hoppet! Jag skulle vilja orka göra något med african flowers, men det är frågan... Det verkar ta rätt lång tid att virka varje blomma. Kram!

  SvaraRadera