onsdag 7 augusti 2013

Pandor i Smögen


Det var ett tag sedan jag virkade amigurumis, men den här sommaren har jag gjort några igen. Jag gillar själva virkandet, men blir galen på monteringen... Lyckas liksom aldrig få det så där snyggt som jag vill ha det (ja, jag är lite av en perfektionist). Hur som helst, vi var en sväng i Smögen några dagar i juli och hälsade på vänner. Då fick jag den inte så bra idén att virka varsin liten panda till mina och deras barn. Att göra fyra likadana efter varandra är ju inte så kul (SSS). Jag tog de färger jag fått med mig till landet, så att det åtminstone blev lite variation. 

Gruppfoto:

Individuella bilder:De blev väldigt söta, men ser kanske mer ut som aliens än som pandor. Barnen uppskattade dem i alla fall. 

Mönster: från boken "virka mina bästa amigurumis" av Mia Bengtsson
Garn: Tilda (Svarta Fåret)
Virknål: 3
Ungefärlig tidsåtgång: virkning ca 1,5 timmar, montering drygt 1,5 timmar / panda (lite intressant att veta hur lång tid man faktiskt lägger ner på arbetet, särskilt om någon gör en beställning och man börjar fundera på pris för arbetet. En liten enkel panda tar lite drygt 3 timmar att göra...).
   

2 kommentarer: