söndag 8 september 2013

Nalle med tröja


Storasyster fick en nalle av mormor och morfar när hon föddes i september 2003. Redan på BB låg de tillsammans i den genomskinliga plastvagnen.


Storasysters fantasifulla föräldrar döpte nallen till Bukowski. Enligt Storasyster hette han till en början Kockis, men går nu mest under namnet Buckan.









Buckan sover alltid med Storasyster, han kan faktiskt inte sova annars. Men det är lite pinsamt också, nu när han är 10 år. Särskilt som han måste ha ett rosa nattlinne på sig. Han och Storasyster fick nämligen likadana nattlinnen när de var kanske fyra år, och sedan dess har Buckan haft sitt på sig (ja, förutom när han eller nattlinnet tumlar omkring i tvättmaskinen). Storasyster har ju vuxit ur sitt för länge sedan, men det gör inget. Han vill inte ta av det, det måste alltid vara på, trots att det är lite barnsligt.


Nu när Buckan fyllde 10 år i helgen, önskade han sig plötsligt lite nya kläder. Storasyster letade rätt på lite gamla dockkläder och testade och Mamman stickade en tröja åt honom. Han blev mycket glad och nöjd!




Men han behöver ett par byxor också, sa han, och kanske en mössa och ett par sockor. Vi får väl se hur det går med den saken...


Mönster: Little Kina, docktröja, lite modifierad efter mitt garn. Och istället för att maska av för ärmarna, så tog jag av maskorna på en tråd, plockade sedan upp dem och stickade långa ärmar.
Garn: Raggi, batik från Järbo
Stickor: 4,5
Knappar: återvunna från något trasigt plagg...

6 kommentarer:

  1. Jättefin kofta som jag gärna vill sticka då min sonson också efterfrågar en kofta till sin nalle. Men jag undrar om inte mönstret finns på svenska?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jag stickade efter mönstret jag länkat till, finns säkert liknande som är på svenska. Koftan är stickad uppifrån och ner med raglanärm, det är inte alls svårt. Testa!

      Radera
  2. Hej! Jag heter Frida och hade samma barndomsnalle, som min storasyster hade haft före mig. Jag är fullt medveten om att jag är 10 år för sen, men har du någon aning om nallen fortfarande går att köpa, eller hur den såg ut när den var nyköpt? Min var tvättad så många gånger att den förmodligen ser annorlunda ut än vad den gjorde som köpt. Har letat mycket efter en bild och hittade mig hit till denna blogg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är en Bukowski-nalle som dottern fick när hon föddes 2003, så jag har tyvärr ingen aning om ifall det finns liknande idag. Jag har ändå äldre bilder på nallen om du skulle vilja se dem, hör av dig igen med din mailadress i så fall ☺️

      Radera