fredag 18 februari 2011

Tovade tofflor

Jag jobbar hårt på att minska garnlagret här hemma. Lillasyster har inga tofflor (inga hemmagjorda iaf...), så när jag hittade detta mönster tänkte jag att hon kanske skulle kunna få ett par eftersom de såg så söta ut. Nu hade de ju kanske blivit lite snyggare om man inte hade behövt använda så många olika sorters restgarn... (bland annat baby eco ull och merino ull). Det var lite klurigt att sy ihop tofflorna, jag kollade på videon i mönstret för att förstå vilken ruta som skulle fästas i vilken.

Det är lite svårt att beräkna garnåtgång när man tänker tova i tvättmaskinen. Det är också rätt svårt att veta hur mycket de ska krympa, men det är alltid lika spännande att stoppa in dem i maskinen eftersom man aldrig kan veta riktigt vad man får ut :-)Barnen skrattade gott när jag bad Lillasyster prova sina nya tofflor. Undrar varför???

Jag tvättade dem först i 40 grader tillsammans med ett par handdukar, men de var lite för stora ändå. Då tvättade jag dem igen, men i 60 grader med lite andra handdukar. Då blev tofflorna istället lite små, men som tur är kan man dra ut dem rätt bra!

Lillasyster är mycket nöjd, tofflorna är jättebra att åka skridskor med på parkettgolvet! =)

3 kommentarer:

  1. Så härliga de blev! Ett bra sätt att bli av med restgarn. Och lillasyster blev ju nöjd! Ha en fin helg!

    SvaraRadera
  2. På mina tovade tofflor så köpte jag skinntyg o sydde fast som sula,då håller de lite längre..de blev jättesöta!!kram =)

    SvaraRadera
  3. Så snygga! Men att de kan krympa så.

    SvaraRadera