söndag 24 augusti 2014

Liten kofta

Jag var på loppis någon gång i mitten av sommaren och hittade ett rent ullgarn för en billig peng. Om jag minns rätt var det 500 g för 30 kr! Det kan man ju bara inte motstå! Enda kruxet var att hälften av det var upplindat på mindre nystan, så jag har haft ganska många trådar att fästa. 


Hur som helst är det ju kul att sticka på grova stickor eftersom det går så fort! Tyvärr var det inga knapphål i mönstret, och jag tänkte att jag inte skulle ha några knappar. Det ångrar jag nu när koftan är färdig. Jag skulle faktiskt vilja ha knappar, eller något annat så att jag kan stänga den lite mer.


Koftan tänkte jag ha på jobbet som extratröja. Jag bytte jobb i juni och sitter på/i ett eget kontor, som verkar bli lite kallt ibland (och som också var väääldigt varmt i somras, när det var som varmast...).

Mönster: Kaya Cropped Raglan Shrug, det var ett mycket enkelt mönster som stickas uppifrån och ner! Jag förlängde ärmarna lite och stickade kroppen längre (tills mitt garn tog slut). Jag gjorde också olika ökningar i raglanen, eftersom jag tyckte det var fint med hål, men det blev lite väl många och stora hål...
Garn: Fibra Natura Shepherd´s Own Chunky (aldrig hört talas om förut).
Stickor: 6,5 till resåren och 8 till slätstickningen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar