måndag 1 januari 2018

Nytt år!

Gott Nytt År!

Nyårsfirandet gick lugnt till i år, hemma hos samma familj "som vanligt", men endast vi två familjer. Det var supertrevligt och väldigt skönt faktiskt, att inte vara så många som vi brukar vara.
Vi fick ansvar för försnittar/förrätt och efterrätt.

Till förrätt/försnittar valde vi tunnbrödsnittar med prosciutto och parmesan, laxrullar med wasabikräm (vi hade i två tsk wasabipasta i krämen), honungsmelon med parmaskinka och crostini med getost och fikonmarmelad. Mycket gott!

Huvudrätten var också väldigt god! Älgstek, hasselbackspotatis, svampsås och rödvinssås, fyllda grillade tomater, grillad baconlindad sparris och sallad.

Till efterrätt blev det favoriter i repris. Alla fick rösta på sina tre favoriter som vi ätit tidigare år. Och utfallet blev detta:

Två efterrätter fick samma antal röster.(jag smälte ned krossade turkisk peppar direkt i grädden och silade hallonen för att få en klar gele)

(tidigare år har vi inte haft just denna, men den är ju så god, så jag gjorde en liten förändring som jag tror uppsakattades)

Alla utom jag och mamman i andra familjen fick sitt förstahandsval, vi fick andra-valet. Flera fick två av sina val. Någon fick tom alla sina tre val. Tror alla var nöjda och glada!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar