lördag 4 april 2009

Syfestival på Kistamässan

Idag var jag på syfestivalen på Kistamässan. Det var kul! Lurade med mig svärmor i sista stund, jag har tyvärr inga kompisar som är intresserade av att sy, virka eller sticka. Men det är ju alltid bra att få lite smakråd från någon annan. Måste försöka ta mig iväg på ett stick-café och träffa likasinnade någongång...

Jag har länge sökt efter ett mönster på en hålig, trekantig sjal (att sticka/virka själv givetvis) och nu hittade jag en enkel variant på mässan. Den skulle stickas med stickor 15, vilket jag inte har hemma. Letade på mässan, men det fanns bara dyra stickor i så stora storlekar. Lika bra att erkänna: Jag blev för snål, kände att jag nog inte kommer att använda stickor 15 så ofta och då vill jag ha den billigaste varianten... Det får bli ett inköp på lokala garnaffären i veckan istället.


Jag är så sugen på att börja sticka sjalen, så jag kunde inte låta bli att prova med stickor 12 som jag hade hemma. Men de är för små, det blir inte så håligt som det ska... Jag måste vänta... (jag vill ju nuuuuuu....). Garnet är svart-grått från Svarta Fåret och heter Targas. Tänkte att färgerna skulle passa till det mesta, jag vill ha sjalen som sjal svala sommarkvällar och halsduk på vintern. Mönstret skrev kvinnan som sålde det ned på en lapp till mig och svärmor. Tyvärr vet jag inte vad det var för butik vi köpte garnet i eftersom kvittot hamnade i svärmors påse... Svärmor ska sticka en likadan, men i mörka rosa nyanser.

Köpte också garn till svärfars tofflor igen... Den här gången ska jag ta i ordentligt med ökningarna så att de passar. Svärmors var visst aningen små också, men hon ville ha dem i alla fall.

Sen köpte jag lite trikå-tyger och ett mönster från Ottobre. Jag ska ge mig på att sy sommarklänningar och mössor till döttrarna. Vi får se hur det går, min symaskin är från 80-talet tror jag (ärvd efter mormor) och har inte så många olika sömmar att välja på. Jag har aldrig tidigare sytt i trikå, så det ska bli lite spännande. Har sett så mycket fint på andra bloggar!


Vi har helt plötsligt fått riktig vårvärme här, nu behövs inte mössor på barnen... Jag som VILL sy mössor... Ja, ja, det kommer ju en höst sen och då kanske mössorna redan är färdiga!?!? Tyger från Nea Nobelle (flerfärgat randigt), MG-tyger (blommigt) och E-slöjd (de tre översta randiga).

Nu har jag köpt en massa material att pyssla med (inte bara idag). Men jag har ett problem: VAR KAN JAG KÖPA TID TILL ATT PYSSLA??? Jag har alldeles för många projekt på gång samtidigt nu (virkar sittkuddar i trikåtrasor, decoupage på spegel till Lillasyster, virkar bakelser, stickar svärfars tofflor och säkert mer som jag inte kommer på just nu) och väldigt mycket material som väntar på att bli påbörjade... So many projects som little time... Och nu måste jag sova också, vilken slöseri med tid va? ;-)

2 kommentarer:

  1. Wow, stickor 15! Jag som tycker att mina 10:or är stora :-D Jag tror att sjalen kommer att bli riktigt snygg hur som helst. Både som sjal på sommaren och som halsduk om vintern.

    Kram

    SvaraRadera
  2. Ja, stickor 15 är enorma :-)
    Undrar hur stora stickor det finns egentligen?

    SvaraRadera