söndag 16 augusti 2009

Virkad korg i trikåtrasor

Det är mycket som försvinner när man har det lite rörigt
hemma (eller för litet, eller för lite förvaringsutrymmen...) Mina påsar med trikåtrasor hittade jag ute i förrådet igår. Jag har något minne av att sambon flyttade ut dem när vi skulle ha gäster någon gång i våras. Sen är det lite så med mig, att det som inte syns finns inte. Jag glömmer bort vad jag har för grejer... Nu försöker jag strukturera upp alla garnpåsar så att sambon ska tycka att det är okej att ha garnet framme i vardagsrummet (fast det står lite bakom soffan).

Tidigare i somras köpte jag en plastback till alla garner, men den räckte bara till bomullsgarnerna :-D. Nu virkade jag en korg av trikåtrasor som jag stoppade alla ullgarner i (trodde att det skulle bli mer plats över dock...). Jag tjuvkikade lite på Frosta design när jag virkade.

Om det är någon som behöver träna sina underarmar, så kan jag rekomendera att virka i trikåtrasor och virka ganska hårt. Det känns i underarmarna idag kan jag säga :-D

(ni får inte titta så noga på bilden, ogräs i rabatten och en icke existerande gräsmatta i förgrunden) *skäms lite*

8 kommentarer:

 1. Vad fin den blev! Inspirerande...måste nog sno din idé :-)

  SvaraRadera
 2. Jättefin! Jag tror nog att mina underarmar behöver lite träning! Hihi!!!

  SvaraRadera
 3. Snygg korg - och söt maskot längre ner på sidan!

  SvaraRadera
 4. Jättefin! Sån måste jag försöka mig på.

  SvaraRadera
 5. Superfin modell på din korg! Har du möjligtvis lust att dela med dig av mönstret eller hur du har gjort? Jag har försökt mig på korgar men de blir inte så här fina.
  Hur virkar du botten så att du får en så fin kant? Vilka maskor använder du?

  SvaraRadera
 6. Hmm, jag kommer inte riktigt ihåg hur jag gjorde korgen...
  - Botten virkade jag bara runt, runt och ökade med 6 maskor utspritt över varje varv tills jag tyckte den var lagom stor.
  - Sen gjorde jag nertag "uppifrån" på första varvet uppåt (så att båda maskbågarna syns ut på kanten).
  - Jag har bara använt stolpar och fasta maskor tror jag, ibland har jag bara virkat i bakre maskbågen för att få ränderna.
  - Den övre delen har en fast maska och en stolpe i samma maska, sen hoppa över en maska osv hela varvet.
  - Handtagen är luftmaskor och sedan virkades ett varv till med fasta maskor (flera fasta maskor än luftmaskor) över luftmaskorna.

  Hoppas att det gick att förstå, annars är det bara att fråga igen!

  SvaraRadera
 7. Klipper du trikåtrasor själv eller finns det att köpa? Har köpt Frosta Design men det blir rätt dyrt när skapandet vill mer;-)

  SvaraRadera
 8. Jag har köpt trikåtrasorna i en butik som säljer material till vävning (den ligger i Solna, norr om Stockholm). Det är väl tänkt att man ska väva trasmattor av dem antar jag. De ligger i en enda stor trasslig härva i en påse och man betalar efter vad det väger.

  SvaraRadera