söndag 21 augusti 2011

"Pendlar-väska"Semestern är slut för denna sommar, jag har jobbat en vecka. Nytt är att jag inte längre ska åka bil till jobbet. Jag har gjort det i sju år för att barnen ska få kortare dagar på dagis (och för att jag är lite bekväm). Nu är ju Lillasyster 5 år, så jag tänkte att vi kunde utöka tiden på dagis lite och spara pengarna det kostar att åka bil (slitage, bensin, p-plats, service oftare...). Än så länge känns det bra (efter 5 dagar :-D), vi får se hur kul det blir i november i mörker och regn... Men jag tänker mig att jag hinner läsa böcker eller handarbeta under restiden också och det är ju bra!


Hur som helst så är det en hel del grejer man måste släpa på varje dag, så jag tänkte att jag behöver en ny väska! Jag hittade ingen som riktigt föll mig i smaken, så jag har kombinerat två olika mönster (thaiväska och dagiskasse) och improviserat en hel del. Så här blev den:
Jag borde förståss ha strukit den innan jag fotade, men jag blev så ivrig =)

Tyget är en duk jag köpte för länge sedan på loppis och tänkte ha till en väska. Jag tycker den ser lite kal ut utan någonting på framsidan, men jag har sytt "många" fickor på insidan. Antagligen ser den snyggare ut om man fyller den med något också. Jag gillar att det är så brett band på väskan, jag får lätt ont i axlar och nacke när jag bär väskor.

Två fickor utan dragkedja eller knapp.

En ficka med dragkedja.

En karbinhake att hänga nycklarna i, jag blir så trött på att leta efter dem jämt...

En ficka med dragkedja, på utsidan av väskan, bra att ha busskortet i kanske. Jag kollade här hur man sydde in fickan med dragkedjan (fick titta ett antal gånger för att förstå).


Jag har sytt fast kantbanden med en "osynlig" söm. Tänk vad mycket man lär sig när man surfar och tittar på hur andra har gjort saker. Hur gjorde man innan man hade internet liksom??? Då hade mina kantband inte alls blivit så här snygga, för jag visste inte ens att man kunde göra så här!Ikväll fyller jag väskan med bok, handarbete, paraply, kofta, almanacka, nycklar, plånbok, telefon, näsdukar, huvudvärkstabletter, pennor, matlåda (eller den stoppar jag nog i imorgon ;-)) och allt annat viktigt man måste ha med sig varje dag. Imorgon kommer det stora testet!Det jag funderar på redan nu är att göra en liten handväska där jag får plats med plånbok, telefon och nycklar och som kan ligga i storväskan, så att man inte behöver ta med allt jämt! Behövs nog också en knapp eller nåt att stänga ihop väskan upptill, så att allt inte ramlar ut om väskan välter.

Jag har sparat mitt mönster om någon skulle vara intresserad. Storasyster har bett att få en också, men mindre.

4 kommentarer:

 1. Mycket fin väska! Är inte så mycket för det där med att umgås med symaskinen, vad skulle du ta för att sy en + en liten handväska och sälja? Eller är du intresserad av ett byte av något slag? Tävling hos mig!

  SvaraRadera
 2. Jättefin väska! Jag håller på att sy en i jeanstyg, och funderade just på det där med nycklar, så jag kanske knycker din idé! Svårt att veta om man tänkt igenom hur många fickor som behövs!

  SvaraRadera
 3. Jättesnygg väska! O helt ljuvligt tyg!

  SvaraRadera
 4. Supersnygg! Jag skulle mycket väl kunna tänka mig att ta del av ditt mönster. Byte?

  SvaraRadera