onsdag 4 januari 2012

Tofflor och vetekudde

Märks det att jag är ledig? Så här intensivt har jag inte bloggat på väldigt länge =)

Sambon har för länge sedan slitit hål på sina gamla tofflor. Han har gått omkring i de håliga länge nu, och jag har lovat och lovat att sticka nya. Garnet har jag haft hemma länge, det köpte jag för några år sedan för att sticka och tova en väska. Jag påbörjade väskan när garnet var nytt, men det har legat som ett ufo så länge nu att jag inte vill ha den väskan längre... Passar ju utmärkt att göra tofflor av garnet istället!


Jag tycker det är så himla kul att göra före och efter-bilder när man tovar i tvättmaskinen. Visst ser de festliga ut innan man tovar? Man tror aldrig att de kommer att passa, men de här blev perfekta i storlek, behövde inte dra alls särskilt mycket i dem. Jag utgick från Fröken C´s mönster på tofflor. Det har jag gjort många tofflor efter, men denna gång började jag från tårna istället för hälen. Jag tycker det är lite svårt att veta hur långa tofflorna blir och när man ska börja minska på maskorna. Så därför började jag vid tårna så att det var lättare att se hur långa jag ville att de främre delarna ska vara.

Idag blev vi bjudna på middag hos ett par kompisar och vad passar väl bättre än att ge bort en vetekudde igen?! Jag har väl så där en 19 kg vete kvar i min säck :-D
Tyget är från IKEA.

2 kommentarer:

  1. Jätte fina tofflor! Jag har aldrig stickat och tovat, visste att det krympte, men hade inte en aning om att det var så mycket!

    SvaraRadera
  2. jätte fina tofflor :D ja det är ju en bra present :D

    SvaraRadera