söndag 1 januari 2012

Mössa och vetekuddar

Gott Nytt År!

Idag är jag lite trött efter ett mycket trevligt nyårsfirande igår. Planerar att blogga lite, sticka lite och titta på tv. Inga måsten idag. SKÖNT!

Denna vetekudde och aj-aj-hjärtat (inspiration från Bessemess) gav vi till värdparet igår kväll. Jag tror att det var uppskattade presenter. Tygerna kommer från IKEA. Jag har sytt innerkudden av ett gammalt lakan och fyllt med vete från Granngården (Hjärtat fick ingen innerkudde).


Jag har stickat en ny mössa till mig själv, som invigdes igår kväll. Garnet är Drops Apaca, jag har stickat med stickor 3,5. Mönstret är Medeas mössa "Forever 21 - Beanie", med lite influenser av Drops mönster Sweet Caroline. Jag använde antal maskor ungefär som Dropsmönstret, men använde diagrammet för mönstret från Medea... Mössan är just nu perfekt i storlek, men jag har inte blockat den, så mönstret syns inte så mycket. Blockar jag den blir den ju för stor. Borde jag repa upp den och sticka lite mindre så att den blir "perfekt", eller ska jag låta den vara? Det lutar åt att låta den vara, har ingen lust att göra om den. Min mamma tyckte i alla fall att den är fin som den är och bad mig sticka en likadan till henne. Hon ville ha en brun och lite kortare.

2 kommentarer:

  1. Jag tycker den är fin som den är. Vetekuddar är bra presenter :-D

    God fortsättning!

    Kramar från mig <3<3<3

    SvaraRadera
  2. Vad kul att se din mössa. Den är ju fin som den är. Men ser helt annorlunda ut om du blockar den. Gör det med nästa i stället. Lycka till!

    SvaraRadera