onsdag 20 juni 2012

Presenter till förskolefröknarna

Nu har Lillasyster bara en dag kvar på förskolan. Hon fyllde sex år för några veckor sedan och börjar i förskoleklass till hösten, min lilla skrutt. 

I januari var det en pyroman som tände eld på förskolan, så att alltihop brann ner. Detta gjorde att tre hemvister fick samsas i en mycket liten tillfällig lokal, mitt i smällkalla vintern, när det inte var läge att vara ute hela dagarna. Lillasyster tyckte att det var mycket jobbigt och ville helst inte gå dit. Efter några veckor gick det lite bättre och så här i efterhand kan man säga att det inte var alldeles dåligt i alla fall. Barnen lärde känna varandra bättre över hemvisterna, fick flera kompisar och flera fröknar att känna sig trygga med. 

Jag brukar försöka göra egna presenter till fröknarna för att tacka lite extra för året som gått. Nu när Lillasyster ska sluta helt på förskolan ville jag så klart också ge dem något. Nu blev det ju aningen fler fröknar än tidigare på grund av ovanstående, 10 stycken för att vara exakt... 


Jag virkade burklock som jag en gång i tiden hittade mönster på HÄR, men som jag nu virkar på fri hand. För att piffa upp dem lite virkade jag blommor på dem också, mönster HÄRTur man har ett jobb där det finns många burkar av samma sort (eg två olika sorter, men nästan lika stora i alla fall).


Fyllde dem sedan med Jelly Beans! Lillasyster har skrivit namn på kort till alla fröknarna, jag fick skriva resten, det blev ju lite mycket med 10 stycken. Det blev väldigt fina presenter tycker jag själv och även Lillasyster. Jag hoppas att fröknarna kommer att uppskatta dem! Det gick åt lite restgarner till detta projekt, gillar att göra av med lite gammalt så att jag får köpa nytt... 

De tre fröknar som jobbar på Lillasysters hemvist, som hon träffar mest av alla, fick en varsin liten extra present:


En vetekudde! Överdraget sydde jag som ett örngott i ett tyg från IKEA. Själva vetekudden sydde jag av ett gammalt lakan. Jag sydde den med 10 små fack med vete, för att det inte ska glida runt för mycket.

Det känns lite sorgligt att förskoletiden är förbi, tänk vad tiden går fort och barnen växer snabbt... Men också fantastiskt spännande för Lillasyster att få börja skolan!

3 kommentarer:

  1. Åh vilka fina burklock du har virkat. Ser ut som godis dom oxå! Vetekuddar o hårsnoddar! Vilken fin blogg du har!

    SvaraRadera
  2. Vilka fina presenter! De måste ha blivit riktigt glada, jag skulle blivit överlycklig!

    SvaraRadera
  3. Å vilka fina burklock! kul idé! Nu vet jag vad jag kan göra av alla gamla barnmatsburkar - fina presenter! Piffigt!

    SvaraRadera