måndag 17 december 2012

Rosa sjal


Jag hade på mig min blåa sjal en dag på jobbet. En manlig kollega tyckte att den var snygg och blev imponerad när jag sa att jag hade stickat den själv (vem blir inte lite smickrad då?!). Han frågade om jag skulle kunna göra en likadan till hans sambo i julklapp. Okej, sa jag. Han följde med till en garnaffär och köpte garn (affären ligger tursamt nog i samma hus som en av våra arbetsplatser).

Jag ångrade att jag tog på mig uppgiften ett par gånger under arbetets gång, t ex när december månad bara flyger iväg (visst är det så att just december går lite fortare än resten av året?!) och när jag stickade varven med de 1000 aviga maskorna på volangkanten...

Hur som helst blev den fin när den äntligen blev klar! Jag hoppas att kollegan och hans sambo kommer att tycka om den (levereras på onsdag)!

 

Sjalen blev lite längre än min egen blå. På vänstra bilden har jag sjalen två varv runt halsen och på högra bilden har jag den bara ett varv, men jag har knutit "snibbarna" en gång.

Garn: 3 nystan SMC Select Extra soft merino cotton.
Mönster: Medeas lilla volangsjal
Stickor: 4 mm


3 kommentarer:

  1. Varför byter bilderna plats när man tittar på mobilversionen av bloggen???

    SvaraRadera
  2. Tycker det är så häftigt att en man beställer ett stickat plagg till sin sambo! Gulligt :-) Hon blir säkert glad både av tanken o sjalen!

    SvaraRadera
  3. Ja, visst är det fint att han beställer handarbete till sin sambo?! Och det allra bästa var att han verkligen värderade tiden jag lagt ner på sjalen, jag fick bra betalt för jobbet!!!

    SvaraRadera