torsdag 3 januari 2013

Evighetsprojekt...


Jag har påbörjat ett evighetsprojekt, det blir hemskt fint, men oj vilken tid det tar. Mormorsränder på en filt i vuxenstorlek, bredd nästan 150 cm, så längden bör väl bli kanske 170 cm... Jag har virkat och virkat och virkat och jag har kommit 34 cm. Bara ungefär 136 cm kvar då! Ett varv tar ungefär 30-40 minuter att virka...
Garn: Fabel från Drops (jag behöver "bara" köpa ungefär 27 nystan till för att färdigställa filten)
Virknål: nr 4
Mönster: finns många olika mönster på mormorsränder, men jag kikade på Attic24.

Önskar att jag hade tagit ett tjockare garn...

7 kommentarer:

 1. Den ser ut att bli riktigt fin! Själv vågar jag mig inte på så stora projekt... de blir bara UFO:n.

  SvaraRadera
 2. Då har du att göra en stund. :-)

  SvaraRadera
 3. Sysslolös blir du inte iallafall o fint blir det. Tack för ideen förresten fast jag gör nog en mindre sak eller väljer ett grövre garn. Tack för titten!

  SvaraRadera
 4. Men kommer att bli ursnyggt! Heja dig! Önskar att jag orkade göra något sådant. i och för sig har jag orkat göra en bebisfilt nu, och det var ju en milstolpe ;-)

  SvaraRadera
 5. Det gäller att inte tänka på hur mycket man har kvar, utan på hur mycket man har gjort. Annars blir man lite lätt knäpp! :-)
  Det kanske är därför det alltid känns lättare att virka rutor, för det blir inte lika påtagligt ;-)

  SvaraRadera
 6. Tror att det är ganska vanligt att alla håller på med nåt sånt evighetsprojekt..Mitt är oxå en sådan filt som din, kommit så långt nu att jag kan ha den och värma mej med så får väl passa på nu när det är vinter för sen blir det för varmt, hehe.. =)

  SvaraRadera
 7. Tack för alla uppmuntrande kommentarer! Nu har den legat till sig lite i ufo-högen, kanske tar jag fram den igen efter pågående projekt...

  SvaraRadera