torsdag 10 januari 2013

Monster High - Mönster 2

Storasyster och hennes kompis har tagit med sig sina Monster High-dockor och lekt med dem ute.
- Men mamma, de måste ju ha varmare kläder. Kan du sticka något?
Jaha, vad gör man? Jag googlade lite på Barbie-kläder för att få lite inspiration. Sedan stickade jag en cape med luva. Den är lite svårfotad, eftersom den är mörkblå, nästan svart.

Om du stickar en cape efter mitt mönster, lämna gärna en länk eller bild så att jag får se din cape och glöm inte att länka till min blogg!


CAPE MED LUVA TILL MONSTER HIGH


Garn: Merinoull (som jag har tappat bort etiketten till)
Stickor: 3 
Sticka slätstickning nerifrån och upp.

Lägg upp 40 maskor. Sticka slätstickning och om du vill kan du göra flätor eller annat mönster på capen. Jag stickade fyra varv sedan började jag göra flätor, tre kantmaskor och sedan en fläta över sex maskor på båda ytterkanterna. 

Sticka tills du tycker att capen är lagom lång från fötter till hals (min är ca 21 cm lång).
Sedan ska du göra hål för ett band/snöre att knyta capen runt halsen, så här: På nästa räta varv stickar du två maskor, maskar av en, * stickar fyra maskor, maskar av en *, sticka mellan *-* till varvet är slut, avslutar med två räta maskor.

Varvet efter (det aviga) lägger du upp maskor igen ovanför de avmaskade maskorna så att du har 40 maskor igen. Nu har du små hål i arbetet.

Sticka vidare som tidigare (med flätor eller om du valt annat mönster) till lagom längd från hals till ovanför huvudet (en del dockor har öron, horn eller frisyrer som du måste ta hänsyn till). Min är ca 7 cm (hon har horn sticker ut lite genom capen). 

Sy ihop maskorna med Kitchener stitch (blir väldigt snyggt!) eller maska av och sy ihop. 
Fläta ett lagom långt band (ca 20-25 cm) så att du kan trä i hålen och knyta en rosett under hakan. 


Jag stickade inga aviga maskor bredvid flätorna, för jag ville inte att de skulle synas så mycket. Men det är ju en smaksak hur man vill göra det. 

Om mönstret är krångligt, eller jag har skrivit något fel, hör gärna av dig så försöker jag hjälpa till så gott jag kan!

4 kommentarer:

 1. perfekt,precis vad jag surfade efter :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul, hör av dig om det är något krångel med mönstret!

   Radera
 2. Tack snälla för denna beskrivning!! Nu har min dotter oxå en cape till sin Monster High docka. Perfekt beskrivning! :-) Tyvärr har jag ingen blogg så du kan få se resultatet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du fått användning av mitt mönster! Hoppas att dottern tycker om capen!

   Radera