fredag 23 september 2011

Regnbågskofta

Så är den äntligen klar, Lillasysters regnbågskofta! Egentligen stickade jag den färdig i somras, men det var så otroligt många trådar att fästa, så jag bara la undan koftan, tappade lusten helt. Varför blir det alltid så? Nog för att det är tråkigt att fästa trådar, men det är ju kul när något blir klart! Ja, trots att jag hade ett enda garnnystan så blev det alltså ca 50 trådar att fästa. Jag ville att ärmarna skulle följa ungefär samma randning som på koftan och för att få det snyggt, så stickade jag fem varv på en ärm, klippte tråden, stickade fem varv på andra ärmen osv... Det blev ju väldigt fint, men oerhört jobbigt var det.
Garnet är ren ull (som jag köpte i Estland), så tyvärr tycker Lillasyster att koftan sticks. Hon får ha på sig långärmat under och eventuellt syr jag i nåt tyg i halsen och längst ner i ärmarna. Jag är i alla fall så himla nöjd med koftan! Den har fin passform, garnet har underbara färger och mönstret (Tant Koftas "Uppifrån och ner kofta", som jag köpt) var toppen, man stickar allt i ett stycke, dvs inga sömmar att sy! Jag stickade den med stickor 3,5. Enda problemet är som sagt att den sticks...


Jag och Lillasyster var och letade knappar tillsammans. Jag tittade igenom en otrolig mängd knappar, men hittade inget jag tyckte passade. Precis när jag var på väg att ge upp tar Lilltrollet fram dessa knappar och säger att de här ska vi ha! De passar jättebra, de är ju flerfärgade i ungefär samma färger som koftan, lite regnbågsringar kan man säga.

5 kommentarer:

 1. Åh vad värt med ärmarna! Koftan är galet snygg!!! Vilket hästjobb du gjort med trådarna :-)

  SvaraRadera
 2. superfin! ett hantverk som verkligen heter duga!

  SvaraRadera
 3. Helt underbar kofta! Jag har ett par vantar från Estland som ser ut precis så där. Jag visste inte att det gick att köpa garn också.

  SvaraRadera
 4. Koftan är superfin! Har du testat att tvätta tröjan? Den kanske blir mjukare = mindre stickig då. Annars får du väl fodra den så den kliar mindre.

  SvaraRadera