lördag 14 januari 2012

Bortglömda julgranskulor och mössa

Förra helgen stor-städade jag i min garnlåda. Jag sorterade alla ullgarner i en plastback och några plastpåsar, eftersom jag hört att det finns små djur som gillar ull lika mycket som jag (pälsängrar). Bomullsgarnerna ligger i en låda för sig och akryl, trikå och annat ligger i en egen liten korg. Jag repade upp några ufon som legat för länge, som jag helt tappat lusten till. Bättre att använda garnet till annat. Jag lade också in mitt garnförråd i Knitminder i telefonen och skrev ner vad jag har för projekt i tankarna, vilka ufon jag har liggande osv. Tidigare har jag lagt in alla mina stickor och virknålar, så nu har jag full koll när jag är i garnaffären och ska köpa nya grejer! Det var riktigt roligt faktiskt. Men jag inser att jag antagligen har garn och projekt som kommer att räcka hela året utan att jag köper nytt... (får se hur det går med den saken ;-))

I garnlådan hittade jag dessa julgranskulor som jag stickade i november och helt glömt bort att de låg där. De missade julen helt :-D . Garnet är ett akrylgarn som jag tidigare stickade halstuber till barnen i. Om jag inte minns helt fel hette det Silver Soft. Grundmönstret tror jag var Garnstudios julgranskulor, men jag gjorde flätor på en och en avigstickad rand på en. Vi får väl se om de får vara med i julgranen nästa år istället...


Mamma provade min mössa och gillade den. Hon frågade om jag kunde göra en likadan till henne, men i annan färg och utan häng. Självklart ville jag det! Det var faktiskt ett riktigt roligt mönster att sticka, jag drabbades inte av SSS (second sock syndrome) denna gång. Det blir jättefint och jag behövde inte ha mönstret framför mig hela tiden, utan lyckades lära mig det utantill.

Mönster: Forever 21-beanie av Medea (Jag fortsatte löven som inte var avslutade även i avmaskningen och det blev jättebra).
Garn: mindre än 1 nystan Drops Alpaca gick åt, färg 401
Stickor: 3,5

Fy vad trist det är att fota när det inte är dagsljus längre, bilderna blir så himla tråkiga. Färgen ser helt fel ut, kolla på färglänken istället!

2 kommentarer:

  1. vad fina :) hoppas du kan svara på min fråga snart :D

    SvaraRadera
  2. Haha, känner igen det där. Jag har också gjort julpyssel som missat julen :-D Fin mössa! Och söta julgranskulor, de får vänta ett år nästan då :-)

    SvaraRadera