söndag 21 juni 2009

Uggleburk

Mönstret på den här sötnosen har jag hittat hos Moster Maska & Syster Pyssel. Jag gillar den skarpt! Tyvärr använde jag lite för mjukt garn, Saffran från Drops (samma som jag virkar det mesta i just nu eftersom jag fyndade så mycket tidigare i år). Burkdelen håller formen ok, men locket är lite svårt att få på eftersom det är så mjukt... Men fasligt söt är den i alla fall!

Jag grubblade lite på vad jag skulle göra härnäst (i ungefär en halv sekund...), sen kom jag på att pappa fyller år till helgen, ett uggle-bokmärke skulle ju passa perfekt. Storasyster fick tårtbokmärket igår, men Lillasyster har hållit det i handen konstant, så hon måste ju få ett eget. Lillasyster fick katten (som nu heter Gosan efter Madickens katt) idag när hon lämnade sina nappar på Skansen (hon har varit så duktig resten av dagen!). Då blev storasyster så avundsjuk så jag lovade henne att virka valfri figur. Hon valde Flickan i boken "Virka amigurumi" av Mia Bengtsson, du kan se den här, men hon ville ha turkos och cerise, precis som i Stjernfalls blogg. Sen hade jag ju en liten fundering på att virka en rosa kompis till Gosan, som liten present när det gått en vecka eller så utan nappar. Och jag vill göra fler uggleburkar i lite grövre garn...
Ja-a, inte behövde jag känna av idétorkan nån längre tid i alla fall
:-D Nu måste jag ta mig till garnaffären för lite inköp också, och det är ju trevligt!

1 kommentar:

  1. Så fin den blev! Kul att pröva olika garn och se resultatet. Härligt väder idag, vi skall snart och bada, men kanske en virkstund i skuggan i em... Ha det så bra!

    SvaraRadera