torsdag 13 maj 2010

Den är klar!

Min kofta (som jag behövde repa upp en del av) är nu äntligen klar! Jag tycker visserligen fortfarande att den är lite väl stor, men nu ändras inget mer. Jag är lite sur på mönstret (eller modellen kanske) och lite besviken på tröjan. Jag hoppas att jag kommer att använda den iaf... Om inte annat så en kall sommarkväll på landet kanske, eller under jackan i vinter.


Sambon tittade lite konstigt på den, och frågade vad det var för plagg...? Eeehhh, kofta... han tyckte nog inte att den var så snygg...

Egentligen är kragarna spetsiga, men dem ska jag sy ihop lite tänkte jag, eftersom jag tyckte de såg lite väl clowniga ut. Ärmarn är lite väl långa, men flätorna är jätteläckra tycker jag.
Garnet är Viking Eco Alpaca (det grå) och Viking Alpaca superfine (de två rosa). Mönstret är också från Viking, egentligen ett barnmönster, men den jätteduktiga ägarinnan till den lokala garnaffären har räknat om det till ett vuxenmönster. Mönstret är helt rakt och jag är ganska kurvig, det blev inte så bra kombination upptäckte jag (för sent).

Det enda som återstår nu med koftan, är att lägga den i frysen. Japp, du läste rätt! Den hårar något alldeles enormt och frystipset fick jag på senaste stickcafét. Då ska tydligen håren frysa sönder och gå att skaka bort. En del av det i alla fall. Tål att testas, för att inte se ut som om jag har päls...

3 kommentarer:

  1. Ville bara titta in och tala om att jag hittat ytterligare en blogg att följa.
    Mycket fint har du gjort!

    SvaraRadera
  2. Men du, den koftan är ju helsnygg. Kan man få tag i mönstret någonstans? Jag älskar den!!!

    SvaraRadera