fredag 7 maj 2010

Garn

Jag har länge varit sugen på att virka mormorsrutor, men helst inte de vanliga fyrkantiga eftersom det finns så många fina i andra former (se bara förra inlägget med väskan från Pyssligheter, med mormorsrutor med Hello Kitty). Jag har fastnat lite extra för African Flower. På bloggen Min Inspiration kan du se hur man gör. Det krävs lite garner som matchar varandra om man ska få till det fint och jag har inte haft det, så jag har inte kunnat virka några rutor förrän nu...


Jag har inköpsstopp på garner för tillfället, men ändå lyckades jag i tisdags på stickcafét få med mig en massa nystan hem:

Jag hade tre nystan kvar av garnet som jag stickar min kofta i (den är nu upprepad en bit för att stickas om så att den passar bättre, men jag har tappat sugen lite...). Dessa nystan behövs inte till koftan utan jag kunde lämna tillbaka dem, vilket innebar 255 kr. Eftersom de 255 kronorna redan var investerade i garn så att säga, så "finns" de ju inte... Alltså måste jag ju kunna köpa nytt garn för dem!? Eller byta garner kanske man bara kan kalla det för... I en reakorg i garnaffären hittade jag dessa bomullsgarn för 25 kr styck! Eftersom det var rea så kunde jag ju inte välja färger helt fritt, men jag tycker att det blev ganska bra ändå! Jag saknar nu bara vitt garn att virka ihop allt med. Vad det nu ska bli... Jag är inte sugen på någon filt, inte heller kudde, men kanske en väska? Jag tänker på det lite och virkar hexagoner i olika färger så länge.

Första blev inte så bra...
Det blev lite fel någonstans, kan man ju lungt säga. Hexagonen går inte att få platt hur man än gör.
Försök nummer två gick bättre. Det enda svåra är att matcha alla färger, jag gillar ju symetri och det är svårt att få till med så många färger :-)

3 kommentarer:

 1. Väldigt inspirerande färger! Och jag känner verkligen igen mig...kombinera färger kan man bli galen på! Ju mer jag tittar på färgkombinationer desto petigare blir jag, o till sist e man bara förvirrad och kan inte bestämma sig. Önskar jag bara kunde smälla på med massa färger utan att tänka så mycket. Lycka till! Vad det än blir så lär det bli glatt och fint!

  SvaraRadera
 2. Jag gillar också symmetri och matematik. Jag lyckades ändå göra en helt crazy African Flower väska, men det berodde mest på att jag bestämde mig för att använda ENDAST mina rest-/loppisgarner som jag hade hemma. Och så bestämde jag mig för att virka blommorna en och en så att en blomma skulle vara fin bara ensam också. Men sen satt jag och pussla med dem i ett par dagar innan jag började sy ihop dem. Matematiken tog över iallafall! :-)

  SvaraRadera
 3. hej!
  hittade hit via google tror jag det var *teflonminne*
  superfin blogg som jag lägger till i mina favoriter!
  kraMyz

  SvaraRadera