fredag 27 april 2012

Upprepat och award


Jag hittade ett så coolt mönster för typ hundra år sedan och började sticka denna halsduk i Sirmione Sock Wool från Rusta. Jag tycker att den är himla fin, men tyvärr så sticks den ju rätt rejält. Jag är rätt känslig mot stickiga grejer och insåg att nog ingen annan heller vill ha den mot sin hals... Så nu när den legat och dammat i min garnlåda i ett år eller så, bestämde jag mig för att repa upp den! Ett ufo mindre i lådan! Hurra vad bra ;-)

Nu var det ju så att jag ville komma ihåg detta mönster för framtiden, så jag tänkte länka till mönstret för att minnas (och ev till någon annan intresserad) här på bloggen, men jag hittar det givetvis inte... Tipsa mig gärna om du har mönstret!


Av sockgarnet (Tedman&Kvist Merci: 30% merionull, 30% bomull, 20% silke och 20% polyamid) som jag vann i en utlottning i mars tänkte jag sticka en annan sjal/halsduk. Det här garnet är inte ett dugg stickigt utan jättegosigt att ha runt halsen.

Jag har länge kikat på Medeas volangsjal och bestämde mig för att den skulle bli perfekt till detta nystan. Jag stickade en provlapp med stickor 4 och tyckte det blev lite väl kompakt och jag fick det inte att stämma med stickfastheten på garnet, så jag stickade med stickor 5 istället. När man lägger upp 300 maskor på en rundsticka, är det ganska svårt att veta exakt hur lång en sjal/halsduk blir, så jag stickade glatt upp hela nystanet. Det blev inte bra. Sjalen är ca 220 cm lång och det blir många krångliga varv att linda runt halsen. Så den här har jag också repat upp... Gör om, gör rätt!Jag vill passa på att TACKA BrittMarie med bloggen Brittas Ami och Pia med bloggen Pias Hobby för att jag fått en fin award!!!
Jag kommer inte att skicka awarden vidare, utan ger istället ett hjärta till alla som kikar in på min blogg och lämnar fina kommentarer! 

1 kommentar:

  1. Jag har också stickat den volangsjalen, och samma sak hände mig! Synd, för den är väldigt fin. Ska ta tag i att sticka en ny framöver. Hoppas du hittar något annat fint till garnet, det är ju en väldigt fin färg! Jag stickar vidare på sjalen i garnet jag fått av dig, underbart fint. Men jag börjar också ångra mönstret lite. Den är lite för smal... Kanske virkar jag en kant på.

    SvaraRadera