söndag 11 oktober 2009

Garninköp på syfestival

Idag har jag varit på Syfestivalen på Kistamässan. Jag kände mig som ett barn på julafton, det var så roligt! Önskar bara att jag hade haft mer pengar att köpa fina garner för. Och framför allt mer tid att virka och sticka... Men när jag nu hade chansen att handla lite extra, så kunde jag inte komma på vad jag egentligen ville göra. Jag funderade massor i veckan som gått, men kom inte på just något tyckte jag.

Sambon önskar sig en typ resårstickad mössa i grå nyanser. Jag köpte dessa nystan i italiensk merionoull från Lienes design för 75 kr, två grå och ett nystan som jag trodde var svart. När jag sedan höll nystanet med mina svarta fingervantar insåg jag att jag köpt ett mörkblått garn :-( Men om jag gör lite tunnare streck av det mörkblå garnet så syns det förhoppningsvis inte att det inte är svart.

Sen köpte jag fyra nystan Marks & Kattens Linen (120 kr) från Loveknitting och även svarta säkerhetsögon (50 kr) i storlek 6mm och 9mm. Jag har provat att virka disktrasor i lin-garn och det var hur kul som helst (inte färdiga ännu, visas i bloggen senare). Så det tänkte jag göra som julpresent till dagisfröknarna i år. I Loveknittings monter visades hur man stickar med en "magic loop" med en rundsticka. Det såg så otroligt smart ut, det måste testas!

Jag köpte en rundsticka (31 kr) för att kunna prova magic loop tillsammans med dessa garn; ett sockgarn (30kr), två grå-vita nystan i merinoull (30 kr) och två grön-bruna nystan också i merinoull (30kr). Dessa olika nystan ska bli torgvantar tänkte jag.

Sen kunde jag ju inte motstå dessa nystan i ull, de kostade bara 10 kr/styck, så jag köpte sex stycken grå-vita och tre stycken turkos-gul-grå. De gråvita tänkte jag sticka en väska av och tova i tvättmaskin. De andra tre får bli tofflor tror jag. Garnen på de två sista bilderna kommer också från Lienes design.

Jag handlade för 456 kr och känner mig väldigt nöjd, tycker att jag fick ganska mycket för pengarna.

1 kommentar:

  1. Ja du fick mycket för pengarna jag blir avundsjuk men nästa gång hoppas jag att mina höfter ska klara Syfestivalen

    Margita

    SvaraRadera