tisdag 16 februari 2010

Födelsedag och fettisdag

I helgen firade vi sambons födelsedag. Han är inte så förtjust i tårta, så istället gjorde vi chokladmousse med after eight. Jag är en riktig gottegris och brukar sällan tycka att något är för mäktigt, men detta var verkligen det. Jag kunde inte äta upp allt och det är nog första gången någonsin som jag lämnar en efterrätt... Det var gott, men man ska inte ha så mycket.


Barnen fick boken "Ebbas bageri" (Åsa och Ebba Swanberg) av våra gäster på nyårsafton. I den har de länge tittat på Gelehallontopparna. Nu har vi provat dem med... Helt ok, väldigt sega blev gelehallonen. Vi kommer nog inte göra dem igen...

Idag är det Fettisdagen. Jag är hemma med förkylda och febriga barn, är själv också förkyld. Vi passade på att baka egna semlor när vi har en massa tid att fördriva. Det är min första semla för i år. Gott! Det bästa med att göra egna är att man kan göra lite olika storlekar på semlor.

Ikväll ska jag på stick-café och ska faktiskt ta med mig nybakade mini-semlor dit. Ringde till garnaffären och kollade att det var ok, och det var det.

2 kommentarer:

  1. Vad mycket gott! Ska tillåta en semla i år och den blir nog idag! Vad gäller tvätt av Åremössa så är det bara sonens som blivit tvättad, och den är ganska tilltuffsad redan. Men jag tvättade den för hand i ganska kallt vatten och med tre korn tvättmedel (hade inget ulltvättmedel hemma). Men jag har tovat in små bitar av Milano i ull med såpa så det är ju ett "tovgarn" och man måste vara försiktig. Gnugga inte och försök låta bli att vrida, pressa ut vatten mellan två handdukar kanske är det mildaste. Lite sugen att sticka något och tova i maskin för att se hur det blir!

    SvaraRadera
  2. Nøj hvor ser det bare godt ud :)

    SvaraRadera