lördag 17 april 2010

Tomtebloss och möss

Jag gillar tomtebloss! Det gör Lillasyster också! När hon hör att vi ska äta efterrätt så frågar hon alltid om det är tomtebloss i efterrätten, oavsett vad det är... Idag skulle vi äta pinnglass och vi tyckte inte att det var läge att sätta i ett tomtebloss i den ;-) Vi släckte lamporna och drog ner persiennerna i köket och eldade på en herrans massa tomtebloss i alla fall... Mysigt!


Jag har varit hemma och sjuk tre dagar denna vecka. Skönt och jobbigt på samma gång. Jag har stickat som sjutton på sjalen från föregående inlägg. Jag har stickat så mycket så att jag tror att jag överansträngt min vänstra arm. För idag när jag skulle sticka så var jag heeelt slut i armen, jag fixade nästan inte att sticka alls, och jag som är så motiverad att sticka färdigt sjalen just nu... Typiskt.

Jag fick ta fram virknålen istället, och inte kände jag för att göra något redan påbörjat utan ville ha något snabbt och enkelt. Två möss blev det, mönster ur "virka amigurumi" av Mia Bengtsson. Jag virkade hela i ett stycke istället för ett huvud och en kropp som man sedan ska sy ihop. Det är ju som bekannt bland det värsta jag vet att montera amigurumisarna... Lillasyster fick den första, hon valde givetvis rosa i öronen. Hon gav musen namnet Lilla My. Storasysters med guldöron hann inte bli klar innan läggdags, så den får ett namn imorgon!

4 kommentarer:

 1. Hej!
  Jasså...du var en av de som vann i utlottningen!? Grattis! :)
  Kul att se vad du gör av Trendgarnet oxå som du köpte...ser fint ut...Och du får kanske vila lilla stickarmen oxå ibland =) Ha det bra! Annicka (på Inspiration)

  SvaraRadera
 2. för att slippa montera, vilket jag också tycker är hemskt tråkigt, minskar du bara för halsen och sen ökar för huvudet igen?

  Fin blogg!

  SvaraRadera
 3. Jag virkade huvudet först och sedan blev kroppen baklänges eftersom mönstret på kroppen började nerifrån egentligen. Jag minskade i halsen och virkade sedan större och större på kroppen ungefär som mönstret...

  SvaraRadera
 4. Jätte söta möss! Tycker oxå att det är hemskt tråkigt att montera figurerna.... Har flera stycken i min lilla tygpåse som ligger och väntar på att bli monterade... Får ta tag i det nån dag, inte idag... :)
  Linda

  SvaraRadera