söndag 22 augusti 2010

Återvunna jeans och gammal hundEtt par gamla favoritjeans gick sönder för länge, länge sedan och har legat i garderoben sedan dess. Efter semestern när alla kläder tvättats och skulle läggas tillbaka i garderoben fick jag ett ryck och rensade ut lite grejer jag inte använder längre (två papperskassar fulla). Bland annat dessa jeans.
Jag gillar inte riktigt att kasta grejer, utan återanvänder gärna om jag kommer på något bra att göra. Jag gillar jeansgrejer, så jeansen sparades. Storasysters kompis har en cool svart axelväska och jag tänkte att Storasyster kanske också ville ha en axelväska.
Jag har inte mätt över huvud taget, bara klippt, nålat lite och sytt. Den är lite sned, men vad gör det? Jag blev nöjd med resultatet och Storasyster tyckte att den var snygg! Dragkedjan har jag köpt på loppis. Gillar återbruk!!!Idag surfade jag runt för att hitta lite inspiration och tittade in hos Krimskrams. Jag såg då att hon gjort likadan hund som jag gjort för många år sedan. Jag såg då, på nätet, en bild på en bok med olika saker gjorda i lappteknik. Jag föll direkt för hunden på framsidan. Utan mönster, med bara bilden i datorn gjorde jag så denna "Lapphund". Storasyster fick den (fast det var nog innan hon ens var storasyster) och hon döpte den genast till... Lennart!? En söt rosa hund fick namnet Lennart... :-D Det var lite oväntat. Lapphunden Lennart har varit mycket populär i olika lekar och fungerat som myskudde i myshörnan. Han börjar se lite gammal och sliten ut nu...

5 kommentarer:

 1. Åh så roligt att få se en likdan hund, även om Lennart och Douglas inte riktigt tillhör samma generation! Gulligt namn din sotter valde på sin rosa hund :-)

  SvaraRadera
 2. Men gud vilken härlig hund! Och namnet är ju rätt härligt också måste jag säga:-)

  SvaraRadera
 3. Oh, gillade väskan skarpt!!
  Kommer nog att göra en liknande så småningom, fast större, med hela rumpdelen som lock.. :P

  SvaraRadera
 4. vad heter denna typ av lappteknik (asså söka på google) jag har altid velat göra en sån liknande och så finns det ju sånna hundar men de är mer runda och ganska tunga oxå gjorda av lappteknik

  SvaraRadera