måndag 30 augusti 2010

Spindel och garn


Storasyster var bjuden på maskeradkalas i helgen. Hon ville klä ut sig till häxa. Klänning hade jag sytt tidigare av Sambons avlagda gamla svarta t-shirt, dekorerad med spindelnät och spindlar. Häxperuk har vi, men häxhatten hade gått sönder. Helst ville Storasyster inte ha peruken eftersom den kliar. Hur fixar man häx-look utan peruk och utan hatt??? Jo, så här gjorde vi; gröna slingor i håret, vitt smink i ansiktet och svart under ögonen (nu kom jag på att vi skulle ju kunnat ritat dit en vårta på näsan...). Jag virkade en stor spindel och satte fast på ett hårband, så att det såg ut som om den klättrade i håret på häxan. Storasyster var helnöjd och det blev faktiskt väldigt bra!


Mönstret på spindeln är delvis lånat på bloggen Helt virkad och delvis påhittat av mig själv. Det var jobbigt att virka i svart garn, det gick an i dagsljus, men i skenet från lampor var det svårt att se.
Jag är sugen på att sticka färgglatt till barnen. Handlade Marks & Kattens Eco Babyull idag. Måste nog tjuvstarta projektet redan ikväll!

6 kommentarer:

 1. Spindeln var verkligen jättesnygg!

  SvaraRadera
 2. Åh, vilken läcker spindel! (Skulle bli en perfekt julklapp till min svärfar.)

  SvaraRadera
 3. Du är duktig att bara virka iväg en spindel så där. Hoppas att det var ett trevligt kalas.

  SvaraRadera
 4. Häftig spindel! Kan tro att utstyrseln blev beundrad!
  Maria

  SvaraRadera
 5. Den ser verkligen lite läskig ut.

  SvaraRadera