lördag 28 augusti 2010

I love loppis!

För ett par helger sedan köpte barnens farmor den här vävstolen på loppis för 20 kr. Idag var jag på loppis och letade efter material så att de ivriga barnen ska få prova vävstolen. Köpte varptråd (kanske det kan heta...???) för 15 kr, men den måste vädras, luktar gammal källare... En massa bomullsgarn för 40 kr. I det ljusblå nystanet låg tom en virknål modell ytte-pytte-liten. Kan ju vara bra om jag någon gång får för mig att virka tunn spets, sannolikheten är just nu inte så stor.

Några dragkedjor fyndades igen för 5 kr styck. Ett dataspel, Josefin & dinosaurierna, fyndades för 15 kr. Storasyster har i sommar visat lite intresse för just dinosaurier och Lillasyster hakar ju på allt!


När jag gick förbi tyghörnan kunde jag inte låta den grön-rosa
duken ligga. Underbara färger, kanske kan bli en väska så småningom. Den var dyr, hela 40 kr kostade den ;-) Ugglorna var så söta så de fick också följa med hem (10 kr).

4 kommentarer:

 1. Jag fyndade två likadana minivävstolar för 2€/st för en vecka sen! Jag har en likadan redan som jag fick när jag var liten dvs ca 20 år sedan. Jag hoppas jag hittar en till för jag vill ha fyra så att mina tvillingtjejer och deras två jämnåriga kusiner kan få lära sig väva samtidigt av mamma/faster/gudmor! (Vilka planer jag har och barnen har inte fyllt tre ännu, men jag hoppas ju att någon av dem ska bli intresserade av handarbete! :-) )

  SvaraRadera
 2. Loppis är allt bra underbart! Själv fyndade jag idag en hel del sybehörsprylar, vackra glasburkar för småsaker och lite garn. :)

  SvaraRadera
 3. Undrar om det var en sån vävstol vi hade i skolan engång? Vad roligt att farmor hittade en sån. Blir spännande att se vad som vävs.

  SvaraRadera
 4. Vilken fin blogg och vilka fina färger :)

  /Maya

  http://nastanochklart.blogspot.com/

  SvaraRadera