torsdag 2 december 2010

Moebius

Jag har stickat en Moebius-sjal. Man stickar liksom från mitten och utåt och det stickas i en oändlig spiral... Svårt att förklara. Här kan man läsa mer om fenomenet (och se ett mönster). Här får man hjälp hur man startar det hela. Rätt häftigt är det faktiskt!

Jag hade inget mönster utan stickade bara räta maskor. Jag lade upp 110 maskor och stickade med stickor 8. Garnet jag använt är Alp Dazzle från danska Onion (en härva). I min stickbutik var det väldigt dyrt, så jag köpte mitt på tradera (ganska dyrt där med). Det är handgjort av en massa olika effektgarner.

När sambon såg garnet tyckte han att det var väldigt "raffigt" och han menade inte det som något positivt. Jag vet inte riktigt vad jag tycker själv ens nu när den är klar. Jag ville egentligen ha ett grönt garn, men det fanns inte på tradera... Vi får väl se om jag kommer att använda denna.

3 kommentarer:

  1. Ser härlig ut, och snyggt garn! :)

    SvaraRadera
  2. Så cool! Blir sugen på att göra en likadan jag med. Garnet verkar häftigt, det ser absolut inte "för mycket" ut på bilden, utan snyggt :-)

    SvaraRadera
  3. Kul idé. Möbiusband är häftiga tycker jag. Och kul att man kan använda matematiska begrepp till något så trevligt som stickning. En Möbiussjal måste helt enkelt bli mitt nästa projekt!

    SvaraRadera