lördag 4 september 2010

Hjärtmössa och födelsedagskalas

Jag såg en så söt mössa hos petraO för en tid sedan, som jag tänkte att jag skulle göra till barnen. Mönstret kommer från Pickles. Som vanligt följde jag inte mönstret exakt utan gjorde lite ändringar...


Jag började göra en mössa till Lillasyster, men den blev lite väl tight. Det var svårt att veta hur mycket garn som ska löpa på baksidan av alla hjärtan, det stramar lite här och där. Jag kommer att ge bort den här mössan till vänner vi ska till imorgon, de har en snart treåring och en 1,5-åring och mössan borde passa någon av dem. Har påbörjat en ny likadan, men lite större, hjärtmössa till Lillasyster, hon vill absolut ha denna trots att den är lite tight.

Storasyster fyller sju år på tisdag och idag hade vi litet släktkalas för henne. Jag plockade in trädgårdens sista sensommarblommor i en liten vas till henne. Luktärt doftar underbart!

Hon hade valt en Marabou-kladdkaka istället för tårta idag. Den är verkligen supergod!

5 kommentarer:

 1. jattefin mossan :) och kul blogg :),

  halsningar fran Polen :)

  SvaraRadera
 2. Jättefin mössa! Och kladdkakan fick det att vattnas i munnen på mig. Härligt att det finns lite blommor kvar i trädgårdarna.
  Maria

  SvaraRadera
 3. Jättesöt mössa, kanske jag försöker göra nåt liknande till mitt barnbarn. Hittade hit på väldigt snirkliga vägar men lägger gärna din sida som favorit om det är ok . mvh annie

  SvaraRadera