tisdag 13 december 2011

Julgranskulor, present och adventskalender 10:e - 13:e

Det är väl få som har missat de stickade julgranskulorna i år?! Jag kikade på boken, men jag tyckte att det var dumt att lägga ut pengar på saker man hittar gratis på nätet. Stickade julgranskulor kan man hitta mönster på lite överallt, bland annat på Drops. Sen är det bara att leta upp korsstygnsbroderier, som också finns gratis på nätet, och hitta tillräckligt små för att de ska få plats på kulorna. Mycket billigare, lite originellare! Och som vanligt kan jag inte riktigt följa ett mönster utan att improvisera lite efter hand... Det är jättekul att sticka dessa kulor, snabba projekt som blir jättesöta! Mina första blev lite väl stora tycker jag, men fina ändå. Ett par stycken har jag redan hunnit ge bort (och glömt att fota). Antagligen har vi ingen julgran hemma i år, eftersom vi åker till landet och firar jul där. Kulorna kanske får följa med, eller pryda vårt hem på något annat vis...
Mönstret jag använt har jag hittat HÄR på Ravelry. Garnet jag använt är ett billigt, glansigt akrylgarn som jag köpte på symässan i november. Jag som brukar vara så emot akryl tycker faktiskt att det här har varit helt ok att sticka i.


Imorgon ska jag hem till en kompis på lite glöggmys! Jag tar med mig ett par julgranskulor tänkte jag. Och så sydde jag ett vetehjärta att ge henne också. De matchar inte precis, jag vet inte hur jag ska leverera dem på nåt snyggt sätt, men det gör väl inte så mycket?! Jag läste för länge, länge sedan om "aj-aj-hjärtan" hos Bessemess, och tyckte att det var en så fiffig idé, så nu har jag sytt egna! Man kan stoppa in dem i frysen och ta fram när olyckan är framme, för att kyla ner skador, eller så kan man ha dem som "vanliga" vetevärmare att värma i micron.
Tyget kommer från Ikea. Vete har jag köpt på Granngården (stor säck, så nu blir det många vetevärmar-presenter framöver ;-))


Och sist men inte minst, mina mysiga adventskalenderpaket:

Mitt goda paket den 10/12!
Mitt söta paket 11/12!Mitt fina paket 12/12!
Mitt ängla-paket idag!

1 kommentar:

  1. Wow, jag är så imponerad av era adventskalendrar!
    och vilka fina julgranskulor som du har gjort.

    SvaraRadera